Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Juli topmaand voor zonne-energie

31 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnepanelen zonnepark 930x520
Het mag geen verrassing heten dat de maand juli een topmaand was voor bezitters van zonnepanelen. Volgens de Sociaal-Economische Raad (SER), die zich baseert op gegevens van Energieopwek.nl, werd er in de zomermaand 75 procent meer zonnestroom opgewekt in vergelijking met juli 2017. Daarentegen was bij windenergie sprake van een dip.

Meer zon en panelen

De helft van de groei van de zonne-energie kwam op het conto van het weer. De andere helft was het gevolg van het groeiende areaal aan zonnepanelen.
Bij windenergie was er in juli sprake van een daling van de opbrengsten met bijna een vijfde. Het is dat de wind in het laatste weekend van juli wat aantrok. Anders zou er sprake zijn geweest van een min van 30 procent, aldus de SER.
De totale opbrengst duurzame energie kwam in juli uit op 3,9 petajoule, gelijk aan het jaarverbruik van circa 60.000 mensen. De verdeling tussen energie uit wind en zon was vrijwel gelijk. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

NSZP
NSZP3 sep 2018 - 20:47

Met schone zonnepanelen was de opbrengst nog groter geweest. Veel mensen vergeten dat dit de moeite waard is. Je verliest per jaar (gemiddeld) 3%. Vaak liggen de panelen er al een paar jaar, voordat ze schoongemaakt worden. Op onze site kan je berekenen hoeveel je extra kan besparen https://www.nuschonezonnepanelen.nl/besparen-schoonmaken-zonnepanelen/