Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Juist meer uitval bij studies door online onderwijs

12-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
230 keer bekeken
  •  
zoom studeren student thuisonderwijs teams 1127

Het online onderwijs op hogescholen en universiteit was het afgelopen jaar de belangrijkste reden voor studenten om te wisselen van of stoppen met hun studie, meldt het AD. Dat blijkt uit onderzoek door loopbaanoriëntatiebedrijf Qompas onder ruim duizend eerstejaarsstudenten aan het begin van het jaar.

85 procent van de uitvallers geeft aan dat het online onderwijs door corona zeker of in enige mate heeft bijgedragen aan hun beslissing. Online onderwijs werd door veruit de meeste swtichers of stoppers niet als motiverend ervaren. Ruim twee derde van hen minste sociaal contact. Daarnaast kon 52 procent de lesstof niet goed volgen of vond die saai. Een ruime meerderheid van de uitvallers is niet tevreden met de begeleiding van eerstejaarsstudenten tijdens corona.

Het aantal studenten dat in het eerste jaar stopt of switcht schommelt al jaren rond de 32 procent. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs.

Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!