Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jongeren voelen zich nu slechter door de coronacrisis

19-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geestelijke gezondheidszorg ggz depressie eenzaam 1127
Jongeren voelen zich nu slechter dan voor de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek door I&O Research in opdracht van de NOS. Jongeren kregen de stelling 'Door deze crisis voel ik mij eenzamer dan voor de crisis' en wordt onderschreven door 69 procent van de jongeren, tegen 37 procent gemiddeld.
Van alle ondervraagden geeft 81 procent aan dat ze zich momenteel zeer goed tot goed voelen. Bij doorvragen blijkt dat maar liefst een kwart zich nu minder goed voelt dan voor de crisis. Onder jongeren is dat bijna de helft.

Eenzaamheid

Jongeren (18 tot 24 jaar) zeggen zich te vervelen of zich eenzaam te voelen. Zo missen jongeren vooral de gezelligheid, de feestjes en hun sociale contacten. Het gaat vaak ook dieper. Zo spreken ze van stress, machteloosheid en depressies. De colleges of lessen op afstand vinden ze moeilijk en ze zich voelen niet gesteund.
Het onderzoek werd gedaan onder 2290 Nederlanders van 18 jaar en ouder, van vrijdag 13 november tot maandag 16 november.
Bron: NOS/ANP

Meer over:

eenzaam, jongeren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!