Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jongeren vinden eigen schermgebruik onverantwoord

30-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
jongeren schermgebruik 930
Nederlandse tieners maken zich zorgen om hun eigen schermgebruik. Ze brengen meer tijd door achter een tablet, laptop of telefoon dan ze zelf verantwoord achten, meldt de Volkskrant.
Bijna 7 op de 10 tieners vinden het daarnaast jammer dat er tegenwoordig steeds minder buiten wordt gespeeld, blijkt uit onderzoek van I&O Research onder thuiswonende kinderen en jongeren tussen de 10 en 22 jaar, in opdracht van de krant. Opmerkelijk aan de enquête is dat zowel ouders als hun kinderen zijn ondervraagd. De meeste ouders vinden dat hun kind te lang achter een beeldscherm zit. Verrassender is dat kinderen dat zelf ook vinden.

Privé schermgebruik

De 569 ondervraagde kinderen en jongeren brengen naar eigen zeggen gemiddeld 3 uur en 20 minuten per dag achter een scherm door. Dat gaat enkel om privégebruik: het maken van huiswerk achter de laptop is niet meegeteld. Zelf vinden de tieners 2,5 uur per dag een verantwoorde schermtijd. Veel tieners denken bovendien dat hun schermgebruik een negatief effect op ze heeft, zowel fysiek als mentaal.
Bron: de Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!