Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jongeren van het CDA willen zomer- en wintertijd behouden

04-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
zonsondergang 930x520
Als het aan de jongeren van het CDA ligt, wordt de huidige zomer- en wintertijd behouden. Daarmee verzet het CDJA zich tegen een voorstel van de Europese Commissie om een einde te maken aan het verplichte schakelen tussen zomer- en wintertijd.
Met het standpunt gaan de jongeren ook in tegen de partijlijn. In het Europees Parlement maakt het CDA zich al jaren juist hard voor het afschaffen van het jaarlijks verzetten van de klok. Volgens EU-parlementariër Annie Schreijer-Pierik raken mens, dier en natuur erdoor uit balans, zei zij eerder.

Nadelen

Maar volgens de CDA-jongeren kleven er juist veel nadelen aan het afschaffen. ,,Zo zorgt het uitsluitend kiezen voor de wintertijd voor een enorme stijging van het energieverbruik, en het kiezen van de zomertijd maakt dat het in de winter pas rond 10 uur licht wordt", aldus voorzitter van het CDJA, Lotte Schipper. Volgens haar heeft dat een negatief effect op de (geestelijke) gezondheid. Ook brengt ze in dat nog nauwelijks geregeld is dat landen hun tijd op elkaar gaan afstemmen.
De jongeren dienen hun standpunt op 9 februari in als amendement op een partijcongres van het CDA. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!