Kassa

'Jongeren twee keer zo veel kwijt aan autoverzekering'

  •  
17-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto voortuin tuin parkeren 930
Jongeren zijn bijna twee keer zo veel kwijt aan een autoverzekering als de gemiddelde Nederlandse automobilist. Volgens vergelijkingssite Geld.nl komt dit omdat beginnende bestuurders weinig of geen schadevrije jaren hebben opgebouwd. Bij weinig ervaring op de weg is de kans op schade groter, is de gedachte hierachter.
Uit gegevens van 25.000 respondenten die op de website een vergelijking maakten, maakt Geld.nl op dat automobilisten tot 21 jaar gemiddeld 2007 euro per jaar aan premie betalen. Het gemiddelde over alle bestuurders ligt op 944 euro per jaar. Automobilisten tussen de 21 en 25 jaar zijn iets goedkoper uit dan de allerjongsten, aldus Geld.nl. Zij betalen door de bank genomen 1371 euro per jaar aan premie voor hun autoverzekering. Vanaf 25 jaar betalen automobilisten met gemiddeld 928 euro per jaar veel minder premie. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Grunn1
Grunn118 jun. 2019 - 9:07

Wat is nou het probleem dan, dit is al tientallen jaren zo. Je krijgt korting voor elk jaar schade vrij rijden en als je dus net begint met een auto is ongeacht de leeftijd die korting nul. Zo ben ik jaren geleden ook begonnen en toen werd er ook niks over geschreven.

wimvang
wimvang17 jun. 2019 - 13:39

terecht. Rijden als gekken. Passeren kort voor kruispunt. Vol op de rem en afsnijden. Indien mogelijk zowel rechts als links passeren met hoge snelheid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!