Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jongeren roken veel, maar voelen zich gezond

09-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Roken_20.jpg
Jongeren roken veel en zijn te zwaar, maar voelen zich desondanks erg gezond. Dat staat in het dinsdag verschenen het Jaarrapport Landelijke Jeugdmonitor 2014 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
10 procent is zware roker
Een op de drie jongeren tussen de 18 en 25 jaar rookt wel eens, 10 procent is een zware roker. Jongere jongens en meisjes rookten minder vaak, maar van de12- tot 18-jarigen rookte toch nog bijna 10 procent.
Ernstig overgewicht
Van de jongeren van 12 tot 18 jaar is meer dan één op de tien te zwaar, bij jongeren tussen 18 en 25 jaar is dat zelfs bijna één op de vijf. Een klein percentage van hen, respectievelijk 2 en 4 procent, heeft ernstig overgewicht.
Het percentage rokers is groter bij jongeren met overgewicht dan bij jongeren zonder overgewicht: 27 procent, tegenover 22 procent.
Tevredener over gezondheid
Als er wordt gevraagd naar de gezondheid, geeft bijna 91 procent van de jongeren van 12 tot 25 jaar aan daar positief tot erg positief over te zijn. Uit het CBS onderzoek blijkt dat niet-rokende jongeren tevredener zijn over hun gezondheid dan rokers.
De bevindingen komen nagenoeg overeen met de cijfers die het CBS eerdere jaren publiceerde. ANP

Meer over:

roken, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!