Kassa

Jongeren opgepakt voor DDoS-aanvallen op Ziggo en KPN

07-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
computer_eng_23.jpg
De politie heeft dinsdag vijf jongeren opgepakt in verband met grote DDoS-aanvallen op internetproviders Ziggo en KPN afgelopen zomer. Dat maakte de politie woensdag bekend. Door de aanval op Ziggo kwamen 1,8 miljoen klanten zonder internet en e-mail te zitten. In Youtube-filmpjes werd Ziggo destijds ook bedreigd met nieuwe aanslagen.
Tieners
Vier jongens zijn 14 tot 17 jaar oud, de vijfde is 21 jaar. Ze komen uit Berkelland, Lochem, Den Helder, Schoorl en Vinkeveen. Ze zijn dinsdag verhoord en mochten daarna weer naar huis. De politie heeft onder meer computers, mobiele telefoons, usb-sticks en externe harde schijven in beslag genomen.
Chantage
Gedupeerde Ziggo-klanten kregen geen vergoeding voor de problemen met hun internetverbinding in augustus. ,,We werden digitaal aangevallen en kregen via video's eisen'', zei Ziggo hier destijds over. ,,Er was dus sprake van chantage. We begrijpen dat de impact voor klanten groot is geweest. Maar een financiële vergoeding op basis van chantagepraktijken vinden we niet op z'n plaats.''

Meer over:

computer, diginieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!