Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jongeren aangespoord om messen in te leveren

13-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
237 keer bekeken
  •  
messen wapenbezit 1127
Half oktober is er een inzamelweek voor messen. Jongeren kunnen die vanaf 11 oktober inleveren, anoniem en zonder dat er een straf dreigt. Het motto van de campagneweek is: "Drop je knife en doe wat met je life."
De demissionaire ministers Ferd Grapperhaus en Sander Dekker benadrukken dat het niet alleen strafbaar is om een wapen te dragen, maar dat het ook gevaarlijk kan zijn. Ruzies lopen sneller uit op een steekpartij.

Naast messen ook vuurwapens ingezameld

Bij de inzamelweek zijn onder meer de politie, gemeenten en bureau Halt betrokken zijn. Jongeren kunnen anoniem hun mes inleveren in een groot aantal gemeenten. In sommige gemeenten kunnen ook vuurwapens ingeleverd worden. Daarnaast is een wetsvoorstel in de maak om de verkoop van messen aan minderjarigen te verbieden.
Kassa liet vorig jaar zien dat dumpshops de wet overtreden door gevaarlijke wapens, zoals machetes, zwaarden en kruisbogen te verkopen aan minderjarige jongeren. Bij vijf van de acht bezochte dumpshops konden minderjarigen deze wapens zonder problemen aanschaffen. In één geval werd er naar een legitimatiebewijs gevraagd, maar kreeg de 17-jarige het wapen alsnog mee.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!