Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jongere legt jaarlijks ruim 2400 euro neer voor autoverzekering

14-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
auto voorkant 1127

Bestuurders tussen de 18 tot en met 20 jaar betalen gemiddeld jaarlijks 2427 euro voor hun autoverzekering, blijkt uit onderzoek van Geld.nl. Dat komt neer op 202,27 euro per maand. Hierdoor betalen jonge automobilisten meer dan twee keer zoveel premie dan bestuurders van 25 jaar en ouder. Zij betalen gemiddeld 87,49 euro per maand.

Geld.nl bekeek in de periode van januari tot en met juli 2020 hoeveel verschillende leeftijdsgroepen gemiddeld betalen voor hun autoverzekering. Gemiddeld zijn automobilisten tussen de 21 en 24 jaar per maand iets goedkoper uit met 133,76 euro. Maar ook zij betalen jaarlijks 555 euro meer dan de gemiddelde Nederlander voor hun autoverzekering. Dat jongeren een hogere premie betalen, heeft ermee te maken dat verzekeraars in hun statistieken zien dat jongere bestuurders vaker schade rijden. De verzekeraar berekent dit risico door in de premies. Dat jongeren bijna twee keer zoveel betalen, is volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl wel erg fors. Door zo'n hoge premie is autorijden voor jongere bestuurders bijna niet meer te betalen.

Bron: Geld.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!