Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jonge vrouwen zijn echte theeleuten

19-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1595337.jpg
Acht op de tien werkende Nederlanders drinkt thee. Vrouwen nog steeds meer dan mannen en jongeren meer dan ouderen. Dat blijkt uit het eerste nationale theeonderzoek dat Pickwick donderdag naar buiten bracht.
,,Vooral vrouwen tussen de 20 en 39 jaar drinken veel thee'', aldus de onderzoekers. Van de werkende vrouwen drinkt maar liefst 94 procent thee, bij de mannen is dat 79 procent. Een uurtje of drie in de middag is het meest geliefde theemoment.
Van de theedrinkers neemt een op de vijf genoegen met een kopje per dag. Ongeveer de helft doet er tussen de twee en vier en een vijfde drinkt elke dag vijf tot acht kopjes thee. Zo'n 4 procent weet op een dag meer dan acht kopjes thee tot zich te nemen.
De meeste mensen (49 procent) drinken 's middags thee, een derde 's avonds en 13 procent de hele dag door.
Hoewel er de afgelopen jaren steeds meer thee-varianten bij zijn gekomen, is de gewone zwarte thee nog steeds het meest gedronken. ,,Vooral mannen drinken zwarte thee'', aldus de onderzoekers. Vruchtenthee is een goede tweede. Groene thee en rooibos zijn ongeveer even geliefd en staan op de derde plaats.
De theemaker ondervroeg ruim 1100 werkenden over hun drinkgedrag.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!