Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Jonge automobilist na schade de pineut

22 aug 2018
  •  
leestijd 2 minuten
autoverzekering geld auto 930
Jonge bestuurders die schade rijden ondervinden hier extra hard de gevolgen van bij hun verzekeringsmaatschappij. Een jongere automobilist die schade claimt kan te maken krijgen met premieverdubbeling en een negatief saldo van schadevrije jaren.
De financiële vergelijkingssite Geld.nl onderzocht wat de premie-invloed is van een schade bij een WA-verzekering. De verzekeringspremie van een beginnend bestuurder van 18 jaar stijgt na een ongeluk van 120 euro naar 240 euro per maand. Daarnaast gaat hij van 0 naar -5 schadevrije jaren. 

Negatief saldo

Na het claimen van een schade is de kans groot dat je als jonge bestuurder nog een aantal jaren vastzit aan je huidige verzekeraar. Het is namelijk erg lastig om met een negatief saldo aan schadevrije jaren over te stappen van verzekering. Slechts enkele verzekeraars wijzen jonge automobilisten met negatieve schadevrije jaren niet af. 

Andere auto? Geweigerd bij huidige verzekering

Wil je na een ongeluk een nieuwe auto kopen, dan is er een kans dat ook je huidige verzekeraar je afwijst. Bij de meeste autoverzekeraars moet je een nieuw acceptatieproces doorlopen bij de aanschaf van een nieuwe auto. Heb je dan nog negatieve schadevrije jaren op je naam staan, dan kun je alsnog worden geweigerd bij je huidige verzekering, blijkt uit onderzoek van Geld.nl.

Ongewenste ontwikkelingen

De strenge houding van verzekeraars, leidt volgens Geld.nl tot ongewenste ontwikkelingen. Zo laten jongeren hun auto op de naam van hun ouders zetten. Hiermee lopen ze het risico op frauderegistratie en wordt het in de toekomst nog moeilijker om een verzekering af te sluiten.
Geld.nl raadt dat dus ten zeerste af. Het beste kun je de autoverzekering op je eigen naam zetten en de premiekosten wellicht met je ouders delen. Zo bouw je toch je eigen schadevrije jaren op en raak je minder snel in de problemen. Bron: Geld.nl 

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!