Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jeugdzorg faalde rond aanval zusjes door hond

13-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond1_02.jpg
Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant en jeugdzorginstelling Oosterpoort hebben fouten gemaakt bij het toezicht op twee meisjes die vorig jaar in Schijndel werden aangevallen door de hond van hun vader. De Inspectie Jeugdzorg concludeert dat na onderzoek.
Aangevallen
De zusjes waren alleen gelaten in het chalet van hun vader op een bungalowpark en werden aangevallen nadat ze het hok van de hond hadden geopend. Ze raakten gewond. Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant was al twee jaar betrokken bij het toezicht op het gezin. De vader kreeg opvoedondersteuning.
Volgens de inspectie heeft Bureau Jeugdzorg de veiligheidsrisico's voor de kinderen onvoldoende in kaart gebracht en heeft Oosterpoort onvoldoende gedaan om de risico's te beperken. De inspectie verwacht van beide instanties verbeteringen.
Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant stond al onder verscherpt toezicht. Twee inspecties constateren dat de uitvoering van de kinderbescherming en jeugdreclassering er niet op orde is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!