Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jetten wil consument met flexibel energiecontract beter beschermen

25-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
831 keer bekeken
  •  
Energie lamp 1127

Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) bekijkt hoe hij consumenten met een flexibel energiecontract beter kan beschermen tegen de stijgende energieprijzen. 

"Ik ben de afgelopen tijd geschrokken van hoeveel Nederlanders met die flexibele contracten zitten en hoe snel dan een enorm effect kan optreden als er grote schommelingen zijn", zegt Jetten tegen de Tweede Kamer. Hij is aan het nadenken wat hij kan doen om de positie van consumenten sterker te maken. De minister wil hierover in gesprek met de Kamer.

Extra financiële compensatie niet uitgesloten

De prijs van gas steeg het afgelopen jaar flink, nadat deze juist was gedaald door de coronapandemie. De aantrekkende economie zorgt dat er meer vraag is naar gas. Bovendien was de vorige winter strenger dan verwacht. Doordat er meer vraag dan aanbod is, is gas een stuk duurder geworden. Het afgelopen najaar trok het vorige kabinet kabinet al enkele miljarden uit om huishoudens te compenseren voor de hoge energierekening.

Jetten sluit niet uit dat het kabinet later dit jaar opnieuw genoodzaakt is tot zo'n ingreep. "Mochten we in het voorjaar aanvullende maatregelen moeten nemen, dan vermoed ik zomaar dat het kabinet weer in het bijzonder naar mensen met een kleine portemonnee kijkt." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!