Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jelle Hendrickx weg bij DSB-stichting

04-01-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
dsb_bank_scheringa_08.jpeg
Jelle Hendrickx is weg bij de Stichting Probleemhypotheken, een stichting die het opneemt voor mensen die zeggen gedupeerd te zijn door DSB Bank. De voorman van de stichting bevestigde dat maandag naar aanleiding van berichtgeving op televisiezender RTL-Z.
Hendrickx vindt dat er momenteel te weinig aandacht is voor de gedupeerden. Volgens hem opereert de stichting niet professioneel genoeg om die aandacht terug te krijgen. ,,Je moet mensen in huis hebben die een goede lobby hebben en verstand van zaken'', aldus Hendrickx.
Bij Stichting Steunfonds Probleemhypotheken zijn ongeveer 2300 mensen aangesloten. Hendrickx wil zijn diensten nu onafhankelijk van de stichting gaan aanbieden aan gedupeerden. Hij zegt al veel reacties te hebben gehad van mensen die zijn diensten willen.
Bestuurder Hilbert de Wit van Steunfonds Probleemhypotheken noemt het ,,betreurenswaardig dat het zo heeft moeten lopen''. Volgens hem kreeg Hendrickx steeds meer kritiek van leden van de stichting. Zij zouden veel vragen hebben over de manier waarop de stichting de kosten berekende van het in kaart brengen van de persoonlijke situatie van een klant. Hendrickx zou er volgens De Wit geen zin meer in hebben gehad om de vragen te beantwoorden.
De Wit stelt verder dat Hendrickx een maandelijks salaris heeft gevraagd van 3000 euro per maand en een onkostenvergoeding. Maar De Wit wilde Hendrickx dat niet geven. Hendrickx erkent dat, maar vindt zo'n vaste vergoeding normaal gezien het werk dat hij verrichtte. Hendrickx heeft volgens De Wit nog gegevens van klanten die de stichting terug wil. Hierover wil hij Hendrickx nog benaderen.
Hendrickx sloot namens gedupeerden in oktober vorig jaar een regeling met het voormalige bestuur van DSB Bank over de manier waarop klachten over de bank konden worden afgewikkeld. Maar het betrof een mondeling akkoord. Later ging DSB failliet en namen curatoren het bewind over. Zij erkenden de regeling niet.
Stichting Probleemhypotheken is voortgekomen uit de website DSB Ramp. De mensen achter DSB Ramp hebben samengewerkt met de stichting Hypotheekleed, waarvan bedrijvenonderzoeker Pieter Lakeman de voorzitter is. Maar in augustus vorig jaar gingen ze uit elkaar wegens een verschil van inzicht. Lakeman is degene die in oktober mensen opriep hun geld bij DSB weg te halen. Korte tijd later ging DSB failliet. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!