Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jarenlang intern privacylek bij IGZ

19-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_zorg_04.jpg
Bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg is de omgang met privacygevoelige gegevens jarenlang niet op orde geweest. Tot vorig jaar werd gewerkt met een informatiesysteem waar medewerkers vrijelijk toegang hadden tot informatie waar ze geen autorisatie voor hadden mogen krijgen. Dat meldt Argos zaterdag in de uitzending op basis van eigen onderzoek.
Medewerkers die bij de IGZ werkten en toegang hadden tot het intranet konden in bijna alle landelijke dossiers grasduinen, ook als ze niks met de betreffende zaak te maken hadden. Ook stagiaires en secretaresses zouden toegang gehad hebben tot het systeem. Gespreksverslagen met disfunctionerende artsen en ziekenhuizen, meldingen en klachten, maar ook vergaderverslagen van de hoofdinspectie waren voor iedereen met een toegang tot het IGZ-netwerk in te zien. Zo heeft Argos inzage gehad in een lijst met artsen die verdacht worden van medicijnfraude, met naam en toenaam en adres van de melder.
ANP/Argos
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!