Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Jacht op melkpoeder voor baby's gestuit

26-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
baby_drinkt_melk_15.jpg
De Chinese honger naar Nederlandse melkpoeder voor baby's slinkt snel. Winkels zien steeds minder professionele opkopers. Een zegen voor jonge ouders, want de babyvoeding is nu vaak weer voorradig, schrijft het AD.
Chinese markt
Recente maatregelen van de branche tegen de overlast van opkopers hebben effect. Detailhandel Nederland merkt dat de laatste maanden duidelijk minder wordt verkocht voor de Chinese markt. Bij filialen van Albert Heijn en Etos is "minder vraag en minder overlast dan voorheen'', zegt een woordvoerder van Ahold. Producent Nutricia constateert tevreden dat de vraag inzakt.
Overlast bestrijding
De branche heeft er alles aan gedaan om de overlast te bestrijden. Zo mochten klanten nog maar één pak per persoon kopen. Nutricia schroefde de Nederlandse productie op met 50 miljoen pakken per jaar en sloot begin dit jaar een deal met de Chinese webshop Tmall Global. Die brengt de in Nederland gemaakte melkpoeder nu direct op de Chinese markt, tegen veel lagere prijzen dan de handelaren vragen. ANP

Meer over:

melk, baby, melkpoeder
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!