Kassa

'iPad maakt school'

07-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ipad_05.jpg
Nokia zal nog dit jaar met een eigen plat computertje op de markt komen, nu de iPad van Apple een kassucces blijkt te zijn. De Finse producent van mobiele telefoons hult zich hierover in stilzwijgen, maar analisten die de computermarkt nauwlettend volgen zijn ervan overtuigd: De iPad maakt school.
Niet alleen Nokia, maar ook andere elektronica ondernemingen, zoals Samsung en Hewlett-Packard willen een graantje meepikken van de populariteit van de iPad en komen met concurrerende producten, verwachten analisten.
Afgelopen weekend barstte de verkoop van de iPads los in Amerika. Voor de winkels verdrongen zich lange rijen van mensen om als eerste zo'n plat schermpje, dat het midden houdt tussen een laptop en een zogeheten smartphone, te bemachtigen. 300.000 exemplaren gingen binnen een dag over de toonbank en de trotse bezitters van het nieuwe dingetje sloegen onmiddellijk aan het downloaden, waarbij ook elektronische boeken werden binnengehaald.
Analist Geoff Blaber verwacht nog dit jaar een stroom van touchscreen-producten die op de iPad lijken. Volgens een andere analist, Tero Kuittinen, kunnen Nokia of Samsung het zich niet veroorloven om de markt voor dit soort producten te negeren. Ondertussen lopen de schattingen over de verkoop van de enige echte iPad uiteen, maar de deskundigen zijn het er wel over eens dat het zal gaan om miljoenen exemplaren.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!