Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Inwoners uit Rotterdam en Den Haag lenen het meest

19-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld 500 200 930x520
Hagenaren en Rotterdammers zijn koplopers in een lening aanvragen. In Rotterdam vragen bijna een derde keer meer mensen een lening aan dan gemiddeld in Nederland; in Den Haag zijn dit er zelfs bijna twee keer zoveel. Utrechters grijpen het minst snel naar deze noodvoorziening: een derde minder mensen kiest voor een lening dan gemiddeld. Dit blijkt uit een data-analyse van tienduizenden aanvragen bij Geldshop.
Alleenstaanden vragen de meeste leningen aan
In de vier grote steden Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam worden de meeste leningaanvragen gedaan. Alleenstaanden vragen meer leningen aan dan anderen mensen.
Als er een leningaanvraag wordt gedaan, vraagt de gemiddelde Nederlander iets meer dan 13.000 euro.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

courtny
courtny22 aug. 2016 - 17:00

Vind je het gek dat alleenstaanden meer lenen. Zij moeten er vaak op uit om aanspraak te hebben. Die aanspraak is te vinden in verenigingen, horeca, kunstencentra en de theaterwereld. Dit alles kost geld.

pieterwillem
pieterwillem22 aug. 2016 - 16:48

De maximale leeftijd om te kunnen lenen zou best eens verhoogt kunnen worden naar bijvoorbeeld 80 jaar. Nu is het bij de meeste 70 jaar. Een 70 jarige zou best eens een andere auto willen kopen of een mooi vakantie trip maken met geleend geld, maar dat kan niet meer. Erg jammer. We worden allemaal oude,r wordt er gezegd, maar de regelingen worden niet veranderd. Waarom niet?????

geensaus
geensaus22 aug. 2016 - 15:07

Je betaalt (stam plus t) veel aan rente. In het verleden heb je veel aan rente betaald (voltooid deelwoord).

goedhartrob
goedhartrob22 aug. 2016 - 14:39

Lenen is in feite iets heel tegennatuurlijks. Als bij de oermensen het vlees van de mammoet op was kon men niet zomaar gaan bij-lenen. Natuurlijk kunnen we tegenwoordig als mens tijdelijk iets afstaan aan de ander als die ander iets ontbeert. Maar doe dat alleen voor de hoogst noodzakelijke dingen. En net als de egeltjes: heel voorzichtig...

benieborg
benieborg22 aug. 2016 - 14:33

Nooit aan beginnen , je betaald je scheel aan de rente .

frits
frits22 aug. 2016 - 13:43

Met een lening lacht alleen de bank

cantate
cantate22 aug. 2016 - 13:41

Ik heb in mijn leven één keer geld geleend - toen woonde ik nog thuis en kon het. Maar toch heb ik toen besloten om het nooit meer te doen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!