Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Invriesdatum verplicht op etiket

05-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
vlees-supermarkt_19.jpg
Het wordt verplicht de datum van eerste invriesmoment te vermelden op vlees. Dat blijkt uit de nieuwe Europese etiketteringsregels die worden beschreven in een brief aan de Tweede Kamer namens Sharon Dijksma en Edith Schippers.
Invriesdatum
Bevroren vlees dat retour wordt gezonden en verwerkt wordt tot een nieuw product mag nu een etiket dragen met de nieuwe invriesdatum. Vanaf 13 december 2014 moet dit de eerste invriesdatum zijn. Deze datum moet ook op de verpakking voor consumenten komen te staan, zodat duidelijk is hoe lang een product ingevroren is geweest. Dit geldt niet voor vlees- of visproducten die niet zijn voorverpakt. Bij levensmiddelen die de supermarkt bevroren krijgt en ontdooid verkoopt moet 'ontdooid' op de verpakking worden vermeld.
Uitlekgewicht en water
Ook moet worden vermeld dat er water aan het product is toegevoegd als dit meer dan 5 procent van het eindproduct beslaat. Dit geldt niet voor verwerkte producten als worst en paté. Het nettogewicht moet het uitlekgewicht zijn. Bron: Evmi/ Brief etiketteringsregeles

Meer over:

vlees, etiket, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!