Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Invoering mondkapjesplicht niet tegengehouden in Tweede Kamer

27 nov 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mondkapjes ffp2 medisch mondbescherming

Er staat niets de invoering van de mondkapjesplicht op 1 december nog in de weg. Gisteren kon de Tweede Kamer nog een stokje steken voor de nieuwe coronamaatregel, maar dat gebeurde niet.

Wel dienden de Partij voor de Dieren en Kamerlid Wybren van Haga nog moties ingediend om de mondkapjesplicht de pas af te snijden, maar deze moties kregen onvoldoende steun.

Zorgen over praktische uitvoering mondkapjesplicht

Wel waren er in de Kamer nog zorgen over de praktische uitvoering van de plicht. Zo stelde SP-Kamerlid Maarten Hijink dat er gekeken moet worden naar wanneer de plicht weer kan worden opgeheven en dat de mondkapjesplicht en het geldende advies in de routekaart worden opgenomen. Daarnaast kaartte hij aan dat er 'eenduidige ondersteuning en regels' moeten komen voor mensen die geen mondkapje kunnen dragen door bijvoorbeeld ziekte of vanwege een beperking.

Beide voorstellen werden gesteund door een meerderheid van de Kamer. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

harrybanjer2020
harrybanjer202028 nov 2020 - 17:23

Ik heb 18 februari een nieuwe elektrische fiets gekocht. Het bedrijf is 21 x bij mij thuis geweest voor reparatie zelfs is hij een keer 5 week bij de leverancier. Nog meer mensen.met dergelijke ervaring?

janlida
janlida27 nov 2020 - 13:24

Is zo'n spatscherm ook goed? Dit vanwege bril dragen en ik steeds beslagen ramen heb.

1 Reactie
TheSwaen
TheSwaen28 nov 2020 - 15:33

Zie de link:
https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/spatschermen-binnenkort-verboden

pk49
pk4927 nov 2020 - 12:33

waarom probeert de Partij van de Dieren het mondkapjesplicht tegen te houden?

1 Reactie
Rdttr
Rdttr27 nov 2020 - 13:02

Lijkt me logisch, als oma thuis haar kleine hondje en de kanarie een mondkapje aan moet doen, en ze eigenlijk zelf geeneens haar steunkousen aan kan doen dus moet wachten op de thuiszorg, dan is dat best een probleem. Vooruitzicht: duizenden dooie parkietje, honderden kittens, want oma vergeet dan de kapjes af te doen en dan kunnen ze niet eten/drinken en die hondjes vallen oma aan.