Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Intertoys houdt iets meer filialen open

15-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo Intertoys 930
Intertoys gaat met iets meer winkels verder dan eerder gemeld. De speelgoedketen zegt nu ruim 230 filialen open te houden, waar vorige week werd gemikt op ongeveer 220 vestigingen. Mogelijk wordt het getal zelfs nog iets groter, omdat er voor circa tien zaken nog onderhandelingen lopen tussen nieuwe eigenaar Green Swan en franchisenemers die interesse hebben getoond om er een extra filiaal bij te krijgen.
Intertoys telt nu nog 286 eigen winkels en 103 franchisevestigingen. Op de website van de keten is een lijst verschenen met de 153 filialen die gaan sluiten. Volgens een woordvoerder gaan de deuren waarschijnlijk in de tweede helft van mei dicht, omdat de huurcontracten aan het einde van die maand aflopen. Intertoys houdt er nu nog een opheffingsverkoop.

'Wilde plannen'

Green Swan heeft wilde plannen met de keten die het uit faillissement heeft gered. In een interview met Het Financieele Dagblad eerder deze week sprak topman Paulo Andrez van de Portugese investeerder over nieuwe 'freaky zones' voor ,,ouders die altijd een beetje kind zijn gebleven''. Ook opperde hij ideeën als het regelen van clowns en het verhuren van speelgoed, bijvoorbeeld voor verjaardagsfeestjes. ANP

Meer over:

filialen, intertoys
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!