Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Interpolis: 1000 schademeldingen door noodweer

29-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
storm3.jpg
Verzekeraar Interpolis heeft woensdag ruim 2000 schademeldingen binnengekregen als gevolg van het noodweer dat dinsdagavond over Nederland trok. De meeste meldingen kwamen uit Noord-Brabant, zo maakte de verzekeraar bekend.
Volgens Interpolis gaat het vooral om water-, storm-, en hagelschade. In verschillende woningen werd ook elektronische apparatuur vernield vanwege blikseminslag. Interpolis denkt dat de schade alleen voor zijn particuliere klanten al uitkomt op 5 miljoen euro. De cijfers uit de zakelijke en agrarische markt worden later verwacht. De verzekeraar heeft extra mensen ingezet om te voorkomen dat de wachttijden aan de telefoon oplopen. In totaal zijn er 200 medewerkers actief, terwijl er op een normale dag sprake is van een bezetting van 150 mensen. Ook donderdag zet Interpolis extra mensen in. Het Verbond van Verzekeraars schat de schade als gevolg van het noodweer in op ,,enkele miljoenen euro's''. Volgens een woordvoerster gaat het vooral om schade aan auto's en gevels en om ondergelopen kelders. ANP Foto: Jeroen Olthof
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!