Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Interne kritiek Huurcommissie op "onrechtmatige werkwijze"

23-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
188 keer bekeken
  •  
sleutels huurhuis woning 1127

De Huurcommissie heeft interne kritiek op een nieuwe "efficiëntere" werkwijze die werd gehanteerd genegeerd. Daarover berichten Investico, Argos en De Groene Amsterdammer op basis van een intern advies dat door hen is ingezien.

De Huurcommissie kampt al jaren met grote achterstanden. Geschillen van huurders stapelen zich op. De commissie nodigt sinds vorig jaar huurders en verhuurders minder vaak uit om op zitting te verschijnen. Inmiddels oordeelt de arbiter in meer dan de helft van de zaken slechts op basis van een papieren dossier. Huurders, en met name kwetsbare huurders, zijn hiervan de dupe, waarschuwen commissieleden.

Nieuw werkwijze "onrechtmatig"

In het interne advies noemen ze de nieuwe werkwijze "onrechtmatig" en "onhoudbaar."

Huurrechtadvocaat en oud-commissielid Pepijn Eymaal wijst erop dat papieren rapportages niet altijd genoeg zijn om een goed oordeel te vellen. Een anoniem zittingslid vult aan: "Negen van de tien keer deugt een onderzoeksrapport niet."

Bron: Investico, Argos en De Groene Amsterdammer

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!