Kassa

'Internationale regels draagmoeders hard nodig'

01-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
930x520_zwanger
Er moeten internationale regels komen voor draagmoederschap. Daarvoor pleit de Raad voor de Kinderbescherming. Nu komen stellen met een kinderwens vaak juridisch in de problemen doordat ze in 'goedkopere' landen gebruikmaken van een draagmoeder. Dat schrijft het AD.
Ethische discussie
De Raad voor de Kinderbescherming wil ook graag een ethische discussie over draagmoederschap. ,,Een kind is geen product'', stelt een woordvoerster van de raad. ,,We zien in de praktijk wensouders regels en wetten overtreden om hun eigen behoefte te bevredigen. Internationale regelgeving omtrent draagmoederschap zou helpen.''
Door de strikte regels in Nederland wijken veel stellen uit naar het buitenland voor een draagmoeder en eiceldonor.
Bron: AD/ANP

Meer over:

draagmoeders, regels
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

harmsen
harmsen11 aug. 2017 - 12:17

Nu komen stellen met een kinderwens vaak juridisch in de problemen doordat ze in 'goedkopere' landen gebruikmaken van een draagmoeder. Dat schrijft het AD.Ethische discussie. De Raad voor de Kinderbescherming wil ook graag een ethische discussie over draagmoederschap. ,,Een kind is geen product'', stelt een woordvoerster van de raad. ,,We zien in de praktijk wensouders regels en wetten overtreden om hun eigen behoefte te bevredigen. Internationale regelgeving omtrent draagmoederschap zou helpen.'' Voor de draagmoeder is dat kind een bron van inkomsten. Dus voor hen is het wel degelijk een product of dienst. Deze vrouwen zijn arm, vandaar Dat is één. We zien in de praktijk wensouders regels en wetten overtreden om hun eigen behoefte te bevredigen. Ja, omdat dit in Nederland verboden is. Dat is twee. Als er al regelgeving zou zijn, dan weten de arme vrouwen in die landen daar niets van, daar zijn zij niet van van op de hoogte. Dat is drie. Kortom, zolang de wetgeving omtrent draagmoederschap in Nederland zo is zoals zij nu is, verandert er niets aan genoemde punten. Dan blijft alles bij het oude.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!