Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Intel Security wordt weer McAfee

04-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
security computer 930x520
Computerbeveiligingsbedrijf Intel Security wordt weer omgedoopt in McAfee. Dat maakten eigenaren TPG en Intel dinsdag bekend.
Snelle veranderingen
Investeerder TPG nam vorig najaar een belang van 51 procent in het bekende cybersecuritybedrijf, dat in 2010 door Intel werd ingelijfd. TPG gaf daarbij al aan te verwachten dat McAfee als alleenstaand bedrijf beter in staat zou zijn om op snelle veranderingen in de strijd tegen computervirussen in te springen. Daarbij werd ook aangekondigd dat de oude naam van het bedrijf waarschijnlijk in ere zou worden hersteld.
De investering van TPG waardeerde McAfee op 4,2 miljard dollar. Dat betekende praktisch een halvering van de waarde van het bedrijf bij de overname door Intel in 2010. McAfee is genoemd naar John McAfee, die in 1987 het bedrijf oprichtte. McAfee wordt gezien als een pionier op het gebied van computer- en netwerkbeveiliging. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!