Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Instagram probeert abonnementsdienst uit

20-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
1127instagram

Influencers krijgen straks de mogelijkheid om op Instagram betaalde abonnnementen aan te bieden aan hun fans. Dat heeft Instagram-baas Adam Mosseri naar buiten gebracht. Volgens Mosseri hebben makers "behoefte aan een voorspelbaar inkomen". Hij liet in een video weten dat "abonnementen één van de beste manieren zijn om voorspelbare inkomsten te hebben".

Betalende abonnees zouden via de dienst exclusieve stories en livestreams te zien krijgen. De gebruiker krijgt een paars symbool naast de naam, zodat de abonnees makkelijk te identificeren zijn.

Test

Instagram gaat de betaalde abonnementsfunctie eerst uitrollen in de Verenigde Staten. Een aantal contentmakers op Instagram zullen deelnemen aan een test die deze week begint. De makers krijgen de mogelijkheid om abonnementen te verkopen voor exclusieve content. "Na verloop van tijd hopen we deze functies uit te breiden, omdat het belangrijk is dat abonnementen worden geïntegreerd in de hele Instagram-ervaring," zei Mosseri. ANP

Meer over:

instagram
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!