Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Inspectie tikt aanbieder thuiszorg op vingers

29-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ouderenzorg thuiszorg rolstoel 930 x 520
Aanbieder van thuiszorg Pretoria Zorg, die werkt onder de naam Avirazorg, mag voorlopig geen nieuwe cliënten aannemen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft vastgesteld dat het bedrijf tekortschiet op vrijwel alle onderzochte terreinen.
De inspectie liet maandag weten dat Pretoria Zorg geen goede en veilige zorg kan leveren. De leiding van het bedrijf ziet nauwelijks in waar zich risico's voordoen bij de zorg. ,,Op dit moment is de zorgverlening binnen Pretoria Zorg B.V. zodanig georganiseerd dat het van (toevallige) omstandigheden afhangt of er al dan niet zorg van een goed niveau wordt verleend", schrijft de inspectie in de aanwijzing die ze het bedrijf heeft opgelegd.

Verbeteringen

Pretoria Zorg, dat thuiszorg levert in de provincie Utrecht, mag pas weer nieuwe cliënten aannemen als het bedrijf de zorg volgens de aanwijzingen van de inspectie heeft verbeterd. ANP

Meer over:

thuizorg, inspectie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!