Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur op

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Inspectie: Pas op voor nepmedicijnen tegen corona

25 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
mondkapje corona 1127
Er zijn nog geen medicijnen en vaccins tegen het nieuwe coronavirus. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) waarschuwt daarom tegen online reclames voor middeltjes of niet-geregistreerde medicijnen die zogenaamd zouden helpen.
Het is verboden om reclame te maken voor niet-geregistreerde medicijnen met een claim over de werking tegen een ziekte, virus of aandoening. Toch zoeken fabrikanten en leveranciers vaak de mazen van de wet op. Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) roept mensen op om geen geneesmiddelen met dubieuze claims via internet te bestellen uit het buitenland.

Gevaarlijke stoffen

Deze (nep)medicijnen kunnen zeer schadelijke stoffen bevatten die niet in geneesmiddelen mogen voorkomen. Ze kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en er is geen toezicht op de kwaliteit van deze middelen
Wie online een advertentie tegenkomt voor een middel tegen corona kan een melding over verboden reclames doen bij het Landelijk Meldpunt Zorg. Bron: IGJ
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!