Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Inspectie onderzoekt onderwijsinstellingen

03-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rekening930x520
De Inspectie voor het Onderwijs is een onderzoek begonnen naar foute declaraties van bestuurders in het hoger onderwijs. Het gaat om acht universiteiten en hogescholen, heeft een woordvoerder bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.
Interne regels
,,Accountants hebben gezegd dat de interne regels niet zijn nageleefd met betrekking tot declaraties en vergoedingen. We gaan bij acht instellingen kijken waar de instellingsaccountant bij de controle van de jaarrekening 2013 en/of 2014 fouten heeft geconstateerd'', aldus de woordvoerder.
Het onderzoek zal gefaseerd worden uitgevoerd en wordt naar verwachting medio herfst afgerond.
Onderwijsinspectie
De onderwijsinspectie constateerde in februari al dat er veel mis is met de manier waarop bestuurders van hogescholen kosten declareren. Zo werden betalingen met creditcards niet altijd opgegeven en declaratievoorschriften niet nageleefd. Daarnaast liepen de declaratiebedragen van de onderwijsdirecteuren sterk uiteen. De inspectie noemde de uitkomsten van dat onderzoek toen onbevredigend. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!