Kassa

Inspectie onderzoekt Indiase farmaceut

31-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pillen_2_04.jpg
De Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat na of in Nederland actie moet worden ondernomen tegen de Indiase medicijnenfabrikant Ranbaxy, die in de Verenigde Staten in opspraak is geraakt. IGZ overlegt daarover met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Dat zei een IGZ-woordvoerder vrijdag naar aanleiding van berichtgeving door Het Financieele Dagblad.
Frauduleuze praktijken
De Amerikaanse autoriteiten beschuldigen Ranbaxy ervan te hebben gerommeld met testresultaten van medicijnen die in de VS op de markt zijn gebracht. Het bedrijf besloot eerder deze maand 500 miljoen dollar te betalen om de al jaren slepende zaak te schikken. Voor zover bekend hebben de frauduleuze praktijken geen gevolgen gehad voor de gezondheid van patiënten.
Nederland
In Nederland gaan onder meer cholesterolverlagers, maagbeschermers en antidepressiemiddelen van Ranbaxy, de grootste farmaceut van India, over de toonbank.
Vorig jaar moest Ranbaxy in Nederland bepaalde productieseries van een maagbeschermer terughalen omdat de verpakking niet goed was. Dat kwam aan het licht nadat apothekers bij hun beroepsorganisatie KNMP hadden gemeld dat bij het openmaken van de doosjes een vreemde geur vrijkwam, aldus een KNMP-woordvoerster vrijdag. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!