Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Inspectie gaat ziekenhuizen strenger bekijken

06-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis195117_04.jpg
De Inspectie voor Gezondheidszorg gaat de hygiëne in ziekenhuizen strenger controleren. Jan van Wijngaarden, hoofdinspecteur van Volksgezondheid, kondigde het strengere toezicht zaterdag aan in RTL Nieuws. Aanleiding zijn uitbraken met bacteriën zoals in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam.
Hygiëneregels
Van Wijngaarden zei zich zorgen te maken over het slimmer en gevaarlijker worden van de bacteriën. Hij vindt dat ziekenhuizen zich beter aan de hygiëneregels moeten houden. Daarom voert de inspectie het aantal controles op. ,,Wij gaan dat strenger doen, dus meer controleren. We gaan in de gaten houden of de richtlijnen wel worden nageleefd de komende periode.'' Behalve de hygiëne zal de inspectie ook het gebruik van antibiotica strenger tegen het licht houden. Verkeerd gebruik werkt bacterie-uitbraken in de hand.
RIVM
De maatregelen van de inspectie volgen op een overleg afgelopen week met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) over de aanpak van de uitbraken. Het RIVM zal zich meer gaan bemoeien met ziekenhuizen die met een uitbraak te kampen hebben.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!