Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Inroosteren zorgverleners voor PGB-houders ingewikkelder door nieuwe wet

13-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
oudere zieke ziekenhuis verpleeghuis rolstoel 930 520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan het persoonsgebonden budget. Door de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans wordt het inroosteren van zorgverleners nog ingewikkelder dan dat het al was. Verder hebben we het over vliegmaatschappijen die failliet gaan en waar geen garantiefonds voor is en er zijn weer opnieuw problemen met het nabestaandenpensioen bij pensioenfonds ABP.

Inroosteren zorgverleners voor PGB-houders ingewikkelder door nieuwe wet

Mensen met een persoonsgebonden budget (PGB) hebben meestal een intensieve zorgbehoefte en zijn afhankelijk van vaak meerdere zorgverleners waarmee ze afspraken maken. Het inroosteren van die zorgverleners is vaak al een ingewikkelde puzzel. Door de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans wordt die puzzel alleen maar ingewikkelder voor budgethouders die een arbeidsovereenkomst hebben met hun zorgverleners.

Opnieuw problemen met het nabestaandenpensioen bij pensioenfonds ABP

Opnieuw aandacht voor problemen met het nabestaandenpensioen bij pensioenfonds ABP. Je bent getrouwd, hebt altijd hard gewerkt maar na je overlijden krijgt je partner niets! Hoe kan dit? ABP reageert in de studio.

Vliegmaatschappij failliet; geen garantiefonds voor gedupeerde reizigers

Het komt steeds vaker voor dat vliegtuigmaatschappijen failliet gaan. Maar minister Wiebes wil geen garantiefonds voor gedupeerde reizigers. Onbegrijpelijk vinden de ANVR, SGR, ANWB en de Consumentenbond die eind vorig jaar het plan voor het garantiefonds lanceerden. Ook Kamerlid Jan Paternotte van coalitiepartij D66 is het niet eens met de minister.

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Wil je dit seizoen Kassa live meemaken? Bestel je tickets hier.
Vanwege het coronavirus zullen wij zaterdag geen publiek hebben, om zo de verspreiding van het virus te beperken.
Kassa is zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!