Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Inkoop mondkapjes in Nederland verloopt te traag

10 apr 2020
  •  
leestijd 1 minuten
mondkapje mondkapjes 1127
Volgens ziekenhuizen, brancheorganisaties en fabrikanten komt de Nederlandse inkoop van mondkapjes te traag op gang, meldt NRC. De organisaties hebben scherpe kritiek op de samenwerking tussen het ministerie en het landelijke inkoopcentrum LHC. Zo worden besluiten over leveringen niet snel genoeg genomen.
Als de samenwerking soepeler was verlopen, had Nederland al eerder kunnen beginnen met de eigen productie van mondkapjes. Deze woensdag werd een deal tussen producenten en de overheid gesloten, maar voor deze deal werd twee weken gewacht op een besluit van minister Martin van Rijn (Medische Zorg), meldden betrokkenen aan NRC. Volgens een betrokkene rond het ministerie gaat Nederland veel te gecalculeerd te werk. Zorginstellingen bestellen daarom nog steeds op grote schaal buiten het LCH om. Ze concurreren daarmee in feite met het consortium.
Bron: NRC

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!