Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Inkomsten uit vaste telefonie drogen op

14-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telefoon 930 x 520
De omzet uit vaste telefonie blijft dalen. Telefonieaanbieders verdienen al sinds 2013 steeds minder met vaste telefoonlijnen en die trend houdt de komende jaren aan. Dat concludeert onderzoeksbureau Telecompaper dinsdag.
In de eerste drie maanden van dit jaar daalde de totale omzet uit vaste telefonie in Nederland met 4,6 procent tot 287 miljoen euro. De verwachting is dat de omzet in de periode tot 2020 jaarlijks gemiddeld met 2,6 procent verder zal dalen.
Het totale aantal vaste telefoonaansluitingen daalde met 4000 nauwelijks. In Nederland zijn nu bijna 6,3 miljoen vaste lijnen actief. De omzetdaling komt vooral doordat mensen hun traditionele telefoonlijn inruilen voor een digitale verbinding en die levert veel minder op. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Catharina Geerts
Catharina Geerts16 jun. 2016 - 0:06

Zeker gebruik ik die. Om te beginnen heb ik de telefoonverbinding nodig voor mijn internet (ADSL). Verder voor het ontvangen van telefoontjes; familieleden die andere providers voor mobiele telefonie hebben, wat zou kunnen resulteren in hoge gesprekskosten, bellen me graag op de vaste lijn. En tenslotte, als ik een servicenummer moet bellen, zelfs een gratis nummer, komen er bij gebruik van een gsm hoge telefoonkosten bij, dus dat soort nummers bel ik ook vanaf mijn vaste telefoon.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!