Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ING: groei autoverkopen zwakt in 2011 af

21-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_20.jpg
De groei van de autoverkopen in Nederland zwakt volgend jaar naar verwachting af, na het sterke herstel dit jaar. Maar de branche profiteert ook in 2011 van de sterk verbeterde marktomstandigheden. Dat voorspelt ING dinsdag in zijn kwartaalrapport over de autosector.
In 2011 worden er volgens de economen rond de 500.000 nieuwe auto's aan de man gebracht, een stijging van 4 procent. Zowel de particuliere als de zakelijke markt zal hieraan een bijdrage leveren. Dit jaar worden er ongeveer 480.000 auto's verkocht. Dat betekent een stijging van 24 procent ten opzichte van 2009.
Het herstel is grotendeels te danken aan maatregelen van de overheid om de verkoop van kleine zuinige auto's te stimuleren. ,,Vooral het schrappen van de wegenbelasting en de aankoopbelasting BPM voor zeer zuinige auto's per januari 2010 heeft de economische aantrekkelijkheid van deze categorie een stevige impuls gegeven'', aldus ING.
ANP

Meer over:

diginieuws, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!