Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ING: Consumenten pinnen minder door coronamaatregelen

23-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
contacloos pinnen betalen bankpas ING 1127

Consumenten pinnen minder vanwege de strengere coronamaatregelen. Dat meldt de ING op basis van transactiedata. Consumenten geven sinds 13 november hun geld vaker online uit.

De grootste daling van de pinomzet is waarneembaar bij restaurants en cafés, bij sport en spelactiviteiten en de cultuursector. In de cultuursector is de waarde van de transacties zelfs gedaald tot bijna 60 procent onder het niveau van voor de coronacrisis. ING meldde vorige week al dat de pinomzet van restaurants en cafés flink lager is sinds de invoering van de coronapas.

Coronatoegangsbewijs

Iedereen vanaf dertien jaar en ouder moet een coronatoegangsbewijs bij zich hebben voor een bezoek aan een horecazaak. Bij de deur moet iemand kunnen aantonen maximaal 24 uur geleden negatief getest te zijn op het coronavirus, ervan te zijn hersteld of hiertegen volledig te zijn gevaccineerd. Dat kan bijvoorbeeld via de CoronaCheck-app. De afgelopen weken is ook het aantal coronabesmettingen in Nederland sterk toegenomen.

Overige sectoren

Volgens ING is ook sprake van daling van de pinomzet in het openbaar vervoer en bij tankstations en parkeergelegenheden. Daarnaast merken persoonlijk dienstverleners zoals kappers dat er aan de kassa minder wordt gepind. Bij supermarkten, kledingwinkels en bouwmarkten is niet veel veranderd, aldus ING.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!