Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Informatieoverdracht tussen artsen ondermaats

4 sep 2012
  •  
leestijd 1 minuten
ziekenhuis_gang_groot_28.jpg
De afstemming en informatieoverdracht tussen verschillende artsen is onder de maat. Dat vinden zowel patiënten als artsen, blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) en de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG).
Onduidelijke coördinatie
Patiënten geven aan dat ze het niet vervelend vinden om door meerdere artsen behandeld te worden, als zij maar goed samenwerken en op de hoogte zijn van de klachten. Dat blijkt echter niet het geval te zijn: slechts 18 procent van de zorggebruikers en een kwart van de artsen denkt dat duidelijk is welke arts de zorg coördineert.
Onderzoek
Voor het onderzoek zijn bijna 1000 leden van het consumentenpanel van het Nivel en bijna 2000 mensen van het KNMG-ledenpanel ondervraagd.
Hetzelfde onderzoek is bijna 10 jaar geleden ook uitgevoerd en de resultaten waren vergelijkbaar. In die periode is dus nauwelijks verbetering zichtbaar, zo concluderen Nivel en KNMG.
ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!