Kassa

Influencers mogen geen producten meer aanprijzen

11-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
sociale media influencers likes 1127
Binnenkort mogen populaire vloggers in hun video's geen producten meer aanprijzen in ruil voor geld. Dat zegt het Commissariaat voor de Media na vragen van het FD. De nieuwe regels van de gewijzigde Mediawet per 1 november leggen een verdienmodel van veel bekende vloggers aan banden. Zij trekken soms wel honderdduizenden kijkers. Waarschijnlijk blijft de 'hobbyvlogger' buiten schot.
Makers van online video's worden door grote bedrijven tienduizenden euro's betaald voor een vermelding in een video. Voor vloggers zijn de betalingen veruit hun belangrijkste inkomstenbron. De nieuwe regels schrijven nu voor dat vloggers hun kijkers niet meer mogen aansporen om iets te kopen en een product geen 'overmatige aandacht' mogen geven.

Invloed op kinderen

Zo mag Enzo Knol, één van de bekendste vloggers van Nederland, zich wel laten betalen om vissticks van Iglo te eten, maar mag hij niet drie keer zeggen hoe lekker hij ze vindt. Juist de aanbeveling is een grote kracht van influencermarketing. Uit een enquête van overheidsplatform Wijzer in Geldzaken blijkt dat vloggers veel invloed hebben op het koopgedrag van kinderen. De helft van de kinderen koopt weleens iets uit een vlog.
Bron: FD/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

jurjenb
jurjenb11 nov. 2020 - 11:51

Prima zaak! De heer Knol heeft toch al genoeg geld verdiend. Binnenkort gaat hij zijn derde 2e auto kopen. 🤑😂

Dave lubeck
Dave lubeck11 nov. 2020 - 11:38

Is maar goed ook . Die Vloggers zijn niet goed voor de geest van kinderen . Laat kinderen nou maar gewoon studeren. En Bloggers gewoon wat nuttigs doen met hun leven . Bijvoorbeeld die Enzo Knol ! Hij kan gewoon solliciteren hij Albert Heijn als vakkenvuller ! Want ik bevroed niet dat hij meer in zijn mars heeft !

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!