Kassa

Inflatie verder opgelopen

06-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
muntgeld_19.jpg
De inflatie is in september verder gestegen tot 2,7 procent. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt. In augustus stegen de prijzen nog met 2,6 procent.
Kleding
Vooral kleding is vorige maand flink duurder geworden. De prijzen lagen 3,2 procent hoger dan een jaar eerder. Ook de brandstofprijzen dreven de inflatie op. Aan de pomp moest de automobilist vorige maand 12,1 procent meer betalen dan vorig jaar.
Voedingsmiddelen
Voedingsmiddelen en alcoholvrije dranken stegen gemiddeld 2,3 procent in prijs, maar er waren flinke uitschieters bij. Zo gingen koffie, thee en cacao ruim 20 procent in prijs omhoog. Groenten en aardappelen waren daarentegen 5,8 procent goedkoper.
Elektronica
Wie elektronica als video- en audioapparatuur en computers aanschafte, was nu goedkoper uit dan vorig jaar september. De prijzen lagen gemiddeld 7,4 procent lager.
3 procent
Volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) steeg de inflatie in Nederland naar 3 procent. Dat is 0,2 procentpunt hoger dan in augustus. In de eurozone was de inflatie ook 3 procent.
ANP

Meer over:

inflatie, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!