Kassa

Inflatie eet spaargeld op

05-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spaarpotje930x520
Sparen is geen remedie meer om je te wapenen tegen de stijgende inflatie. Dit meldt vergelijkingssite Sparen.nl. Doordat de inflatie nu hoger ligt dan de spaarrentes kost het eerder geld om te sparen dan dat het je geld oplevert.
Boven maximale spaarrente
In december 2016 was de hoogste spaarrente die je kon krijgen 0,7 procent. Op dit moment was de inflatie al 1 procent. Het is voor het eerst sinds september 2013 dat de inflatie boven de maximale spaarrente uitkomt.
Deposito
Ook een depositorekening, waar je de rente voor een of twee jaar vastlegt, levert niet genoeg op. De rente ligt momenteel boven het inflatieniveau, namelijk tussen de 1,1 en 1,2 procent, maar als de inflatie naar verwachting doorzet, gaat dit ook boven dit niveau zitten en alsnog geld kosten.
Vijf jaar
Naast een of twee jaar zijn er ook deposito’s met een looptijd van minimaal vijf jaar. Sparen.nl raadt deze deposito’s af. Volgens de vergelijkingssite is de gemiddelde spaarrente zo historisch laag, dat vroeg of laat de rentes weer zullen stijgen. Als je dan een deposito heb afgesloten op het oude percentage profiteer je niet mee van de stijging.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

spoekie999
spoekie99910 feb. 2017 - 13:43

Niet alleen de inflatie eet het spaargeld op, maar ook de 1.2% rendementsheffing die ook van je spaargeld af gaat.Waarom wordt die rendementsheffing niet jaarlijks aangepast, zoals b.v. ook jaarlijks de OZB wordt aangepast? 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!