Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Industrie trekt verder aan'

03-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
industrie.jpg
De productie in de Nederlandse industrie zal in de loop van het jaar verder aantrekken en ook voor de komende jaren zijn de vooruitzichten positief. Dat voorspelt ABN Amro in een donderdag gepubliceerd rapport over de industriële sector. Volgens de bank is het sentiment in de industrie goed. Bovendien zijn veel ondernemers positief over hun orderportefeuille, de vacatureontwikkeling en het economische klimaat.
Piekniveau
Wel zit zowel de productie als de omzet nog onder het 'piekniveau' van juni 2008. De industriële productie lag in juni dit jaar 1,2 procent onder dat niveau, terwijl de omzet die maand 4,5 procent lager uitviel dan diezelfde maand zeven jaar eerder.
Vraag
De buitenlandse vraag naar producten uit Nederland heeft qua omzet al lange tijd de piek van juni 2008 overschreden. Dat geldt nog niet voor de binnenlandse vraag. De omzet in juni 2015 blijkt nog altijd 16 procent onder niveau van voor de crisis te staan. Volgens ABN zijn de kredietcrisis en de stagnatie van de woningmarkt hier schuldig aan. Wel verwacht de bank dat de binnenlandse vraag dit jaar een sterke verbetering laat zien. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!