Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Indringer NOS Tarik Z. langer vast

13-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nos_02.jpg
Het voorarrest van de 19-jarige Tarik Z., die 29 januari het gebouw van de NOS binnendrong, een bewaker gijzelde en zendtijd eiste, is met negentig dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Lelystad donderdag bepaald.
Op het moment dat Z. was binnengedrongen werd daarom de zender, kort voor het begin van het Journaal van 20.00 uur, op zwart gezet. Later liet de NOS zien wat de reden was en werden de beelden van Tarik Z. aan de kijkers getoond.
De man uit Pijnacker wordt verdacht van gijzeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Het Openbaar Ministerie doet een persoonlijkheidsonderzoek naar hem.
Journalistieke doel
De NOS zal de beelden van indringer Tarik Z. in de toekomst niet meer laten zien. Het journalistieke doel is er niet meer en de privacy heeft nu de overhand, liet hoofdredacteur Marcel Gelauff woensdag weten.
Z. heeft een bekentenis afgelegd. De indringer stelt dat hij in zijn eentje heeft gehandeld en niet namens een terreurgroep of andere organisatie.
De actie van de man, waarvan de beelden de hele wereld over zijn gegaan, heeft tot discussie geleid over de veiligheid van de redacties in Nederland. ANP

Meer over:

diginieuws, nos
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!