Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Incassobureaus met sms'je achter klanten aan

29-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rekeningen.jpg
Incassobureaus moeten dichter op de huid gaan zitten van mensen die hun rekeningen niet op tijd betalen en willen daarbij meer gebruik maken van moderne communicatiemiddelen zoals sms en email. Dat zei Jet Creemers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen (NVIO), donderdag naar aanleiding van berichtgeving daarover in dagblad Metro.
,,We moeten alles gebruiken wat mag, zonder daarbij de privacy te schenden'', aldus Creemers. Het zal volgens haar wel even wennen zijn voor de consument als die ineens een sms'je krijgt over een te laat betaalde rekening. ,,Maar het is veel directer en persoonlijker dan een brief.'' Een aantal incassobureaus werkt volgens de NVIO al met het versturen van sms'jes als betalingsherinnering. De gedachte erachter is dat mensen sneller gaan betalen. ,,Weinig mensen betalen hun rekeningen moedwillig niet. Het is vaker zo dat het vergeten wordt of even op de lange baan geschoven wordt. Als je per sms een herinnering krijgt, is de kans dat je het vergeet in ieder geval kleiner.'' Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!