Kassa

Inbrekers slaan slag tijdens carnaval

21-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
carnaval feest 1127
In de grootste carnavalssteden beneden de rivieren neemt het aantal inbraken tijdens carnaval met gemiddeld 72 procent toe ten opzichte van de dagen ervoor. Dat meldt verzekeraar Interpolis.
De steden met het grootste inbraakrisico tijdens carnaval zijn volgens de verzekeraar Breda en Maastricht. De gemiddelde stijging in de carnavalsperiode in de jaren 2014 tot en met 2019 bedraagt voor Maastricht 249 procent. Voor Breda is dit 153 procent, in Eindhoven 128 procent en in Venlo 61 procent.

Adviezen

De verzekeraar adviseert carnavalsvierders om een aantal simpele maatregelen te nemen. Zo zouden feestvierders het beste hun auto voor de deur of op de oprit kunnen laten staan. "Pak de fiets of laat je thuisbrengen met een taxi. Een typische win-winsituatie. Zo kun jij een biertje drinken en lijkt het net alsof je thuis bent." Ook wordt geadviseerd de verlichting aan te laten, zowel beneden als boven. Buitenverlichting met een sensor bij de voor- of achterdeur is ook een goed idee, aldus Interpolis. "Inbrekers werken niet graag in het zicht." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!