Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Inbreken meest bemoeilijkt in het Zuiden

14-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
inbreker_09.jpg
Mensen in het zuiden van Nederland doen meer hun best om te voorkomen dat ze worden bestolen dan mensen die in de noordelijke provincies wonen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Waardevolle spullen
Een groot percentage van de inwoners van Limburg en Noord-Brabant neemt waardevolle spullen mee uit de auto of laat ze thuis om straatroof te voorkomen. Ook laten ze vaker een lichtje branden om inbrekers af te schrikken en zetten ze hun fiets vaker in een betaalde stalling dan mensen uit het noorden.
Verder hebben mensen in het zuiden vaker een extra slot op de deur, een alarmsysteem of bijvoorbeeld rolluiken.
Onveilig
Opvallend genoeg voelen zuiderlingen zich vaker onveilig thuis. Ongeveer één op de tien mensen in het zuiden van Nederland voelt zich wel eens onveilig in eigen huis en ongeveer een derde van hen doet 's avonds de deur niet open als er wordt aangebeld. De angst is deels gegrond, aangezien mensen in het zuiden ook wat vaker slachtoffer zijn van een woninginbraak dan mensen die elders in Nederland wonen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!