Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'In Nederland nu ook stijging contractlonen'

30-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld stapel 930
De lonen van mensen die in dienst zijn van een bedrijf of instelling stijgen volgend jaar naar verwachting met ongeveer 3 procent. Dat meldt het economisch bureau van ABN AMRO.

Loonontwikkeling Nederland bleef achter

De loonontwikkeling bleef vooralsnog in Nederland en andere landen achter bij de economische opmars. ABN AMRO verwacht echter dat de verdere economische groei zal zorgen voor extra krapte op de arbeidsmarkt en daardoor voor hogere contractlonen. Daarbij wordt wel een slag om de arm gehouden, omdat onvoorziene veranderingen op de arbeidsmarkt en de aankomende btw-verhogingen voor lagere of juist nog hogere lonen kunnen zorgen.

'Werkloosheid neemt af'

Volgens de kenners van de arbeidsmarkt neemt de werkloosheid verder af. Hoewel er nog flink wat personen extra aan het werk kunnen, lijkt dat niet voldoende om de banengroei te kunnen opvangen. Dat is nog afgezien van of mensen de juiste kwalificaties hebben. ANP

Meer over:

lonen, economie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!