Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'In Nederland heerst milde griepepidemie'

20-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griep_virus_12.jpeg
Sinds de eerste week van januari heerst er in Nederland een milde griepepidemie. Onderzoeksbureau Nivel heeft dat donderdag bekendgemaakt. Nivel baseert zich op rapportages van huisartsen over het aantal patiënten dat zich bij hen heeft gemeld met griepachtige klachten. Het griepvirus moet via neus- en keelmonsters zijn aangetoond.
Nivel spreekt van een epidemie als de huisartsen twee weken achter elkaar bij 51 op de 100.000 mensen griep hebben vastgesteld. De eerste week van januari was de griep er bij 86 op de 100.000 mensen. De week erna bij 70 op de 100.000.
De griep zit in het hele land. Vooral jonge kinderen van 0 tot 4 jaar lijken te worden getroffen. Bijna 60 procent van de mensen waarbij griep werd vastgesteld, bleek Mexicaanse griep te hebben.
Volgens het Nivel is er geen reden om aan te nemen dat de griep ernstiger toeslaat dan in andere jaren. Het bureau raadt mensen aan naar de dokter te gaan als ze langer dan vier dagen koorts hebben en last hebben van benauwdheid. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!