Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

In Kassa: Waarom stijgen miljoenen pensioenen niet mee met de prijzen?

29-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2040 keer bekeken
  •  
pensioengeld 1127

Hoe kan het dat miljoenen pensioenen al twaalf jaar niet meegroeien met de koopkracht? We bespreken het zaterdag in Kassa. Verder kijken we naar CO2-compensatie bij KLM. Werkt dat eigenlijk wel? Ook is er weer een Belbus, waarin we langsgaan bij Jet. Zij wacht al twee jaar op haar droombadkamer.

Miljoenen pensioenen stijgen niet mee met koopkracht

Miljoenen pensioenen groeien al twaalf niet mee met de koopkracht. Hoe is dat mogelijk en mag dat eigenlijk wel? In Kassa hoor je er alles over.

Kassa's Woonoplossingen

In Kassa’s Woonoplossingen portretteren we mensen met oplossingen voor hun problemen op de woningmarkt. Veel mensen blijven bijvoorbeeld in een te groot huis zitten, omdat een kleinere woning niet beschikbaar of te duur is. Ouderen die bij elkaar willen wonen, komen er bij de gemeente niet door. En veel jongeren lukt het überhaupt niet om woonruimte te vinden. Wie heeft de sleutel voor het gat in de woningmarkt? 

In deze eerste aflevering zien we Willem. Hij kocht in 2019 een bedrijfspand in Vlissingen met het plan om er ook te gaan wonen. Op het bedrijventerrein wordt  al volop gewoond en in het bestemmingsplan vond Willem geen bezwaren Maar helaas: de gemeente had de regels veranderd en dat niet duidelijk aangegeven. Nu slaapt Willem vaak in zijn busje of bij vrienden op de bank, want een woning huren op de mega krappe woningmarkt wil hij niet. Wat is zijn oplossing?

CO2-neutrale claims KLM

Voor een paar euro per vlucht kan je als passagier bij KLM je CO2-uitstoot compenseren. Maar werkt dat wel? Je ziet het in onze uitzending.

Belbus: Een vernieuwde badkamer… in twee jaar

Een vernieuwde badkamer in een dag, dat wil Jet wel. Maar dan beginnen de problemen: een te kleine douche die ook nog lekt, een verkeerd geplaatste radiator, gebroken tegels en lekkend toilet. En afspraken om het te verhelpen worden vaak niet nagekomen. Inmiddels is ze twee jaar verder en is haar droombadkamer nog steeds niet af.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!