Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

In de serie bespaartips: Internetveilingen

28-04-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
Hoe kun je geld besparen in deze periode van crisis. Tini van Schaik koopt haar interieur via veilingen en internetveilingen en bespaart daar mee duizenden euro’s.
Banken, kasten, tafels, stoelen, computers, TV’s, hele slaapkamers en keukens alles is te koop via zogenaamde faillissementsveilingen op internet. Wie slim biedt en goed inschat wat de verwachte eindprijs van een product zal zijn, kan honderden tot duizenden euro’s besparen. Hele bedrijfsboedels, maar ook restpartijen die bedrijven liquide willen maken, passeren de revue.
Tini van Schaik is al vanaf 1985 bevangen door een soort veilingkoorts. Daarvoor kocht zij alleen maar het duurste van het duurste. Zij haalde haar neus op voor mensen die hun spulletjes kochten op bijvoorbeeld het Waterlooplein. Tweedehands spullen waren immers vies.
Dit veranderde rigoureus toen zij een keer meeging naar het Amsterdamse veilinghuis De Zwaan. Vanaf dat moment ging het roer om. Tini van Schaik: “Er waren zoveel mooie spullen, ik vergat helemaal dat ze tweedehands waren.” Sindsdien is zij niet meer weg te slaan van veilingen. De afgelopen jaren bezocht ze vooral internetveilingen.
Alles in haar huis is aangekocht op veilingen. Van Schaik: “Achter alle spullen zit wel een verhaal. Banken, stoelen, kasten, tapijten en keukenapparatuur. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is gekocht op de veiling. Ik heb vele duizenden euro’s bespaard. Ik heb onlangs via de internetveilingsite Daan Auctions twee stoelen en een bank gekocht op een faillissementsveiling. Op de gloednieuwe stoelen bespaarde ze 3400 euro en op de bank 2800 euro; 5200 euro winst. Ongelooflijk nietwaar. Soms maak ik het ook wel eens te gek, maar dan kan ik iets gewoon niet laten staan. Zo ben ik ooit eens thuis gekomen met 85 eetborden. Natuurlijk vroeg mijn man wat ik daar nu mee moest. Tja, mijn antwoord was dat we met een feestje tenminste onze gasten nooit meer met een plastic bordje op de bank hoeven te zetten.”       
Veilingen op Internet:
www.daanveilingen.nl , Daan Auctions
www.beusekom.nl , Van Beusekom
www.domeinenrz.nl , Dienst Domeinen Roerende Zaken
www.ebay.nl , eBay, marktplaats
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!